Fremtidens produktutvikling

Vi har gleden av å invitere til nytt webinar, der vi denne gang skal ta for oss utviklingen av elektronikkprodukter. 

Få teknologiområder har fått endret rammebetingelsene like mye som elektronikkindustrien de siste par årene. Etterspørselen etter komponenter har økt markant, med stadige teknologiske gjennombrudd i utvikling av smarttelefoner, elbiler, grafikkort, spillkonsoller og mye mer. Komponentindustrien har derimot fått en kraftig knekk gjennom både pandemi, et økende konfliktnivå i verdenshandelen, mangel på råvarer og overhengende klimaendringer.

  • webinaropptak

Tematikk: Hvordan lykkes med utvikling av nye elektronikkprodukter?

  • Språk: Norsk
  • Sted: Digitalt opptak
  • Varighet: 30 min + 15 min Q&A
  • Pris: Helt gratis!
Se webinaret her
Elektronikk 2000x1000

Situasjonen har ført til særdeles store forsinkelser på leveranser av komponenter, og enkelte komponenter har i dag leveringstid på hele 50–80 uker. Komponentmangelen, eller «Silicon Shortage», har blitt et storpolitisk tema og påvirker en lang rekke industrier. Vi må rett og slett tenke litt annerledes når vi planlegger løpet for utvikling og produksjon.

Elektronikk 774x438 3

Hvordan påvirkes utviklingsløpet i praksis?

Svingninger i tilgangen på elektronikkomponenter er ikke uvanlig, men summen av faktorene vi har sett i komponentindustrien de siste årene, kan minne om en «perfekt storm». For å sikre designet sitt, bestiller derfor veldig mange nå store volumer av alternative komponenter, for heller å avbestille stort innenfor kanselleringsperioden. Dette skaper enda større svingninger i logistikkjeden enn normalt, og varierende tilgang ved nye bestillinger. 

Elektronikk 774x438 2

Når kan vi forvente at markedet stabiliserer seg?

Det er i de siste to årene gjort store investeringer både i USA og Europa for å utjevne den globale produksjonsbalansen, og vi merker allerede effektene av dette. Likevel vil det kunne ta flere år før markedet stabiliserer seg og vi er tilbake på normale leveringstider for halvledere. Verdt å merke seg er det også at det i all hovedsak er ny teknologi som produseres på de nye fabrikkene, og dermed vil tilgangen på «gamle» komponenter fortsatt kunne være utfordrende.

Elektronikk 774x438 1

Hvem er webinaret relevant for?

Dette webinaret er for alle som ønsker å få et innblikk i utfordringene dagens komponentsituasjon gir, og hvordan den preger oppstart av nye elektronikkdesign og -prosjekter. Fremtiden er som kjent vanskelig å spå, men vi vil ta for oss noen konkrete tiltak for å øke mulighetene for å lykkes med nye produkter i et hett markedet. 

Elektronikk 774x438 4

Program

Introduksjon

Komponentmangel – hvordan havnet vi her?

Hvilke effekter gir det for design og utvikling?

Hvilke grep kan vi ta for å lykkes på tross av utfordringene?

Q&A

Foredragsholder

portrett- Tore Eide 3

Tore Eide, Senior Business Developer i Inventas

Tore har jobbet med produktutvikling i over 20 år, og har lang erfaring fra utvikling og industrialisering av elektronikkprodukter. Han har ledet og deltatt i en rekke tverrfaglige utviklingsprosjekter, og har overblikk over mange teknologiområder. Tore trives best der mulighetsrommet møter realismen, og der kreative folk samarbeider om å skape gode løsninger. 

 

webinar ikon

Fyll ut skjema for å få tilgang til webinaret:

Equinor-HXCI-038-foto-Inventas

Webinarserie om fremtidens produktutvikling

Følg oss på LinkedIn, Facebook og Instagram for å få løpende oppdateringer om fremtidige arrangementer.

I første webinar, snakket vi om hva vi mener er viktig for å lykkes med produktutvikling fremover – selvsagt med spennende eksempler fra den virkelige verden!

Se opptaket her >> 

prosjekt neodoppler - 373x249

Hvordan lykkes med medtech i fremtiden?

I dette webinaret tar vi for oss noen av de viktigste driverne, kravene og praksisene medtech-selskaper må vite om for å lykkes.

Se opptaket her >> 

digital tvilling simuleringsdrevet produktutvikling

Hvordan lykkes med simuleringsdrevet produktutvikling?

En nøkkelfaktor ved lanseringen av et nytt produkt, handler da om din evne til å kutte ned på utviklingstiden og redusere risikoen for kostbare feil. Da kan simuleringsbasert produktutvikling bli en viktig bidragsyter.

Se opptaket her >> 

Iot_Bilde04

Hva er egentlig IoT, og hvordan kan vi utnytte det i fremtidens produktutvikling?

Vi hadde gleden av å invitere Telenor til paneldebatt for å snakke om hvilke muligheter IoT åpner opp for fremtidens produktutvikling, og hva som faktisk skal til for å gjennomføre det.

Se opptaket her >>