I 2011 kunne tidligere rektor ved NTNU fortelle at omtrent 1 av 6 jobbet i helsevesenet. I 2019 var tallet omtrent 1 av 5. Om vi kun ser på demografien, uten å gjøre noen endringer, vil hver tredje arbeidsføre nordmann arbeide innen helse- og omsorgstjenestene i 2035 for å opprettholde dagens helsetilbud.
For at vi skal løse fremtidens utfordringer må vi gå fra produksjon til relasjon; det som produseres må automatiseres. Teknologi er løsningen for å øke både kvalitet og kapasitet, og det gjelder alt fra diagnostikk, via utstyr til farmasi.
I dette webinaret tar vi for oss noen av de viktigste driverne, kravene og praksisene medtech-selskaper må vite om for å lykkes. Webinaret varer i 45 minutter og du kan melde deg på ved å fylle ut skjemaet til høyre.
Produktutvikling er vanskelig nok i seg selv. Legger du på det medisinske aspektet blir det enda mer komplisert. Du må forholde deg til en rekke reguleringer og krav som gjør utviklingen av nye produkter og tjenester til en kostbar affære med nok fallgruver til å velte hele prosjektet.
I løpet av 45 minutter vil gå gjennom temaer som:
→ Reguleringskrav.
→ Trendene som skaper muligheter.
→ Hva du må vite for å treffe planken fra start av.
Den 26. mai 2021 ble den nye forordningen om medisinsk utstyr gjeldende i alle EU- og EØS-land. Med det ble regelverket mer omfattende for både etablerte og nye aktører i sektoren for medisinsk utstyr. Dette er et viktig bakteppe for webinaret, hvor vi skal se nøyere på hvordan MDR påvirker hvordan du utvikler nye produkter og tjenester.
Per-Anders Elvertrø er Regulatory Affairs Manager i Inventas. Med over 20 års erfaring fra regulatoriske forhold, kvalitetsarbeid og forretningsutvikling innen helseteknologi, medisinsk utstyr og farmasi, har han svært god kjennskap til problemstillingene og markedet.