Gjør produktene dine smartere

Både forbrukere og industrien stiller høyere grad av «smarthet» i dagens produkter enn tidligere. Produktene kan ikke lenger bare være passive deler, de må i tillegg kunne observere, kommunisere og interagere med omverdenen.

I Inventas har vi lang erfaring med å utvikle komplekse datasystemer tilpasset ditt produkts helt spesielle behov. La oss hjelpe deg med å gjøre dine produkter enda smartere!

Embedded system illustrasjon smarte produkter

Helhetlige smarte datasystemer og produkter

Et embedded system er et datasystem designet og optimalisert for en helt spesifikk oppgave, som er integrert i en annen enhet eller produkt. Systemet kan brukes i alt innenfor industri, transport og medisin, til husholdningsapparater, kommunikasjon og datateknologi.

I Inventas har vi kompetansen til å designe og utvikle alle deler av et slikt system. Dette innebærer elektronikken og kretskortet, såfremt som spesialisert embedded software, algoritmeutvikling og avanserte styringssystemer. Vi er godt kjent med å utvikle slike systemer med strenge krav til blant annet stabilitet, energiforbruk og levetid, og med viten om at det skal kunne operere i sanntid og under krevende forhold.

Les mer spesifikt om våre kompetanseområder innen elektronikk og kybernetikk her. 

cinderella

Elektronikk

Grunnlaget for ethvert smart produkt er design og utvikling av et passende kretskort, med tilhørende nødvendige elektroniske komponenter. Selv i en hverdag hvor komponentmangel er en reell utfordring tar våre erfarne elektronikkutviklere seg av prosessen fra kravspec til kretsdesign og videre til et komplett produksjonsunderlag.

Kybernetikk og robotikk

Med ønske om produkter som skal kunne manøvreres og integreres i et miljø kreves kompetanse innen robotikk og reguleringsteknikk. Våre kybernetikere evner å forstå hvordan komplekse systemer kan påvirkes for å oppnå ønsket oppførsel. Dette innebærer å kombinere sanntidsperspektivet med god systemforståelse, avanserte styringsmekanismer og oversikt over markedets sensorer og aktuatorer.

Knytt sammen det fysiske og det digitale med embedded software

Et kretskort og et styringssystem alene er lite smarte før man får koblet de sammen. Våre emdedded software utviklere har mye kunnskap om både elektronikk og software - dette gjør dem gode på å bygge tilpasset og helhetlig programvare (embedded software) til ethvert embedded-system. Stabil og optimalisert programvare utvikler vi basert på lang erfaring og god metodikk. Vi har erfaring fra mange skriptspråk, utviklingsplattformer og verktøy.

få kretskortet til å gjøre det du ønsker at det skal gjøre

Utvikling av nye IoT-løsninger

IoT-løsninger kan defineres som enheter som inneholder elektronikk, ofte et batteri, en mikrokontroller eller annen prosesseringsenhet, samt et modem som kan kommunisere med omverden. Dette modemet kan være alt fra kortrekkende til langtrekkende. Videre vil man da få sendt data fra denne enheten opp til en sky via et kommunikasjonsgrensesnitt. For å komme raskt, trygt og effektivt i gang med utviklingen, har vi utviklet vår egen prosesskatalysator og utviklingsplattform – Multiply. Les mer om hvilke muligheter Multiply gir her.

Sammen med Telenor, arrangerte vi en paneldebatt for å diskutere hvordan IoT brukes i dag og dets muligheter for fremtiden, hvilke teknologiske dører 5G åpner, datasikkerhet og personvern. Med oss i webinaret er Mads Martinussen (leder for teknologi i Inventas), Ivar Sorknes (Strategic Development Manager IoT & 5G, Telenor Norge) og Curt Gleditsch (Direktør Partner, Telenor Bedrift). Se opptak av webinaret her.

verdikjeden multiply

Sensoren som redder liv

Vi har blant annet vært med Nordiq å utvikle en helt ny sensor for monitorering av pust og puls i akutt førstehjelpsarbeid. Dette krevde nært samarbeid mellom elektronikk, embedded software og algoritmeutviklere. Les mer om prosjektet her.

Prosjektcase_Nordiq_banner_medtech

Alpint til nye høyder

Det norske skiforbundet er i særklasse når det kommer til å tenke nytt for å skape neste generasjons verdensmestere. For å kunne gjøre dette må vi forstå bedre enn konkurrentene hva som skal til for å kjøre fortest mulig på ski.

Inventas har bistått Skiforbundet med utviklingen av en ekstrem datalogger for å samle inn presisjons GPS og IMU data som utøvere og trenerapparat kan ta i bruk i trening og oppladning til viktige løp. Les mer om prosjektet her.

Skiforbundet tar alpint til nye høyder-1

coffee

Ønsker du en uforpliktende kaffeprat? Fyll ut skjema: 

Hva kan Inventas gjøre for deg?

Inventas er et av landets største produktutviklingsmiljøer. Fra våre 7 kontorer, jobber våre 160 spesialister innen design og teknologi. Siden vi etablerte oss for over 25 år siden, har våre ansatte jobbet med over 1000 kunder og gjennomført mer enn 4 000 prosjekter, som har gjort hverdagen litt bedre for hundretusenvis av mennesker.

Inventas tilbyr deg bredde. Våre ansatte tilbyr deg spisskompetanse. Sammen hjelper vi deg å ta idé til produkt, og produkt til kommersialisering.

img3

7

kontorer

160

spesialister

25 års 

erfaring

1000+ 

kunder

4000+

prosjekter

Designer X Ingeniør

I Inventas er vi designere, ingeniører og forretningsutviklere. For oss handler det om å jobbe tverrfaglig for å løse dine utfordringer. Kombinasjonen av design- og ingeniørkompetanse gjør at vi kan designe løsninger og produkter som fungerer i praksis. På den måten blir komplekse utfordringer til noe spennende, funksjonelt og ekte.

fremtidens produktutvikling

Vi skreddersyr et komplett produktutviklingsløp.
Fra Fysisk til Digital. Og fra Produkt til Forretning.

Fysisk

Digital

Mekanikk

Industridesign

Robotikk & kybernetikk

Interaksjonsdesign & digital UX

Simulering

Elektronikk

FPGA & ASIC

Konnektivitet & IoT

Embedded SW

Digital

En tilpasningsvennlig arbeidsform

Produktutviklingsprosessen varierer mye fra bedrift til bedrift. Vi kombinerer designmetodikk med teknologiforståelse, og tilpasser arbeidsformen til dine behov. I løpet av produktutviklingsfasen vil du kreve ulik kompetanse, og med vår tilnærming vil du få riktige ressurser til rett tid – slik at du kan skape større verdi for din virksomhet.

 

Rectangle 36

coffee

Ønsker du en uforpliktende kaffeprat? Fyll ut skjema: