Fremtidens produktutvikling: Sirkulærøkonomi

Bærekraft er et av de mest dagsaktuelle temaene i norske styrerom og ledergrupper, i avdelinger og team – og selvsagt også blant produktutviklere over hele verden. Utfordringen er ofte at diskusjonene forblir teoretiske. Å omgjøre gode ideer til praksis kan være en vanskelig oppgave.

I dette webinaret tar vi for oss den sirkulære økonomien, et rammeverk som hjelper deg ta kloke og bærekraftige grep som gir positive bidrag til samfunnet. Målet er å tette gapet mellom teori og praksis, hvor du får konkrete ideer som kan iverksettes i din bedrift.

 • webinar opptak
 • 28.09.2022 // 12:00-12:45

Tematikk: Hvordan kan du lykkes med bærekraftige tiltak i din bedrift?

 • Sted: Digitalt
 • Språk: Norsk
 • Pris: Helt gratis!
Se webinaret her
Sirkulærøkonomi-Header 3-1

Naturressurser under press – det kan du gjøre noe med

Den sirkulære økonomien handler om å se alt vi produserer i et kontinuerlig livsløp. Bort med bruk og kast, inn med gjenbruk og resirkulering. I dette perspektivet har vi som produktutviklere store påvirkningsmuligheter. En ting er hva vi utvikler. Like viktig er det hvordan vi utvikler produktene.

Omstillingen til sirkulærøkonomi innebærer endringer i design, produksjon, produksjonsmetoder og forbruksmønster. Hvilke valg vi som produktutviklere tar i utviklingsprosessen får dermed direkte innvirkning på bærekraftsarbeidet i våre virksomheter – og kan bidra til å dempe presset på våre felles naturressurser.

Webinar sirkulærøkonomi-1352433547
Webinar sirkulærøkonomi-skap konkurransefortrinn

Skap et konkurransefortrinn

En av de største utfordringene med bærekraftsarbeidet er ikke mangelen på gode initiativer og føringer, men mangelen på formelle krav og regler. Dette skaper usikkerhet hos mange som ikke helt vet hva de bør gjøre og hvordan de skal rapportere. 

Det er kun et spørsmål om tid før dette kommer på plass. Derfor er det viktig å komme godt i gang med arbeidet før nye standarder og handlingsplaner foreligger. For i dét det inntreffer vil det ikke være rom for å ikke være gode nok lenger. Begynner du reisen i dag vil du ligge et hestehode foran dine konkurrenter!

Webinar sirkulærøkonomi-illustrasjon1-1

Hvem er webinaret relevant for?

Dette webinaret er åpent for alle som ønsker å lære mer om sirkulærøkonomi. Likevel tror vi at du som ønsker å bidra til at din bedrift skal bli mer bærekraftig vil ha størst nytte av å bli med.

Foredragsholder

Webinar sirkulærøkonomi-oda

Oda Midtlyng Klempe | Tjenestedesigner og leder for bærekraft i Inventas

Oda er blant annet leder for bærekraft i Inventas. Med bakgrunn i design har hun sittet tett på ulike kundeprosjekter og sett hvilke utfordringer som finnes på tvers av bransjer. Oda har også en unik innsikt i våre kunders hverdag, da hun selv har gründet og drevet sitt eget foretak i mer enn ti år.

 

Program

 • X

  Introduksjon

 • X

  Bakgrunnsteppet: Krav og standarder.

 • X

  Prinsippene bak sirkulærøkonomien: Hvordan komme igang?

 • X

  Beste praksis: Hvordan rigge deg for å møte fremtidens utfordringer?

 • X

  Fordelene: Hvorfor begynne arbeidet nå?

 • X

  Q&A

 

 

webinar ikon

Fyll ut skjema for å se webinaret:

post-banner

Få med deg webinarserien om fremtidens produktutvikling

 
Dette webinaret er en del av en større webinarserie hvor vi skal gå i dybden på ulike tematikker som påvirker fremtidens produktutvikling. Få med deg de fremtidige episodene ved å følge oss i sosiale medier.

 

Se tidligere webinarer her

 

© 2024 Inventas AS