Webinaropptak   Onsdag   29. nov. 2023  

Fra krav til krets – suksessfaktorer i utvikling av kretskort 

I en tid hvor bærekraft og innovasjon går hånd i hånd, øker også etterspørselen etter innovativ og bærekraftig teknologi. Det er ikke lenger bare et behov; det er helt nødvendig. 

Og i hjertet av denne moderne og bærekraftige teknologien finner du elektroniske kretser. Mikroskopiske labyrinter, som driver alt fra smarttelefoner til romsonder. Suksessen til disse intrikate systemene avhenger av presisjon i design og implementering. En suksessfaktor er derfor grundighet i planleggingsfasen, hvor hver komponent må velges og plasseres med tanke på optimal ytelse og effektivitet. 

Lær mer om dette i webinaret vårt, hvor du får innsikt i de viktige stegene fra kravtekst til prototype. Vi gir deg også svaret på hvorfor en detaljert kravtekst – eller kravspec om du vil – kan være avgjørende for om du lykkes.

webinar ikon

Fyll ut skjema for å se webinaret:

Kretskort webinar Ole Martin og Yalim 4

Hvorfor nå?

Etterspørselen etter produkter tilpasset nye krav og kundebehov har økt de siste tiårene, og det er ingenting som tyder på at dette vil endres med det første. Det er viktigere enn noen gang å produsere elektronikk av høy kvalitet – og med lavt energiforbruk. Samtidig er dette et fagfelt mange har vansker med å relatere til. Selv utviklere er usikre på hvor de skal starte.

I dette webinaret ønsker vi å øke forståelsen for arbeidsprosessen bak et kretskort, og hvordan godt definerte krav kan gjøre utviklingsjobben lettere. 

Kretskort webinar Ole Martin el-lab 4

Den komplekse utfordringen for dagens produktutviklere

Terskelen for å starte med elektronikkutvikling har blitt lavere. Dette takket være brukervennlige verktøy, og et utviklingsmiljø som villig deler av sin kunnskap. Dette gir produktutviklere en unik mulighet til å forme varige løsninger for fremtiden. Men selv med et hav av informasjon og tilgjengelige verktøy, står mange utviklere overfor et kritisk spørsmål: Hvordan oversetter vi visjonen om bærekraftige og robuste produkter til virkelighet? 

Svaret ligger ofte gjemt i begynnelsen, i en krystallklar kravtekst. Vår erfaring viser at det å utforme en presis kravtekst er mer enn et første steg: Det er hjørnesteinen i hele utviklingsprosessen. 

Kretskort webinar Ole Martin el-lab 3-1

Tilpasning og presisjon

For dagens produktutviklere er det utfordrende å identifisere og tilpasse seg trender og kundeønsker raskt nok. En nøkkel til å navigere i dette landskapet er å lage en omfattende plan og kravspesifikasjon som tåler tidens tann. Dette grunnlaget er nødvendig for å utforme prototyper som er tilpasningsdyktige og fremtidsrettede. En presis kravspesifikasjon er også avgjørende for å sikre integrasjon og feilfri funksjon av de enkelte komponentene, noe som er kritisk for å oppnå teknologisk effektivitet og pålitelighet.

Jeg vil lære mer om dette

Kretskort adobestock-1

Fremtidens produktutvikling, hva kreves?

Dette webinaret er en del av en større webinarserie hvor vi går i dybden på ulike tematikker som påvirker fremtidens produktutvikling. Få med deg de fremtidige episodene ved å følge oss på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Se tidligere webinarer her

fremtidens produktutvikling

Foredragsholder

Ole Martin portrett

Ole Martin Grøtterød Vister

Ole Martin er HW/FPGA produktutviklingsingeniør i Inventas. Han har en mastergrad i elektronikk fra Universitetet i Oslo og har jobbet i flere år som hardware-ingeniør, samt med FPGA-utvikling og prosjektledelse. Gjennom arbeidet som konsulent har Ole Martin vært borti mange ulike disipliner og sektorer, blant annet Subsea og IoT. Han brenner for ny teknologi, og er kjapt ute med å teste eller finne nye løsninger som trengs for å gjøre jobben. 

Program

  • Introduksjon – Presentasjon av problemstillingen.

  • Viktigheten av godt definert kravtekst – Hva gjør en kravtekst bra og dårlig.

  • Fra krav til skjema – Hvilke valg må du gjøre basert på kravene.

  • Ferdig prototype – Hvordan bygge opp PCB og plassere komponenter på best mulig måte.

  • Spørsmålsrunde – Vi prater sammen.

Hvem er webinaret relevant for?

Dette webinaret er en inngangsport til elektronikkutvikling. Ole Martin vil guide deg gjennom labyrinten av elektronikkdesign: helt fra de første skrittene, frem til realisering av ditt eget kretskort. Webinaret er åpent for alle, og perfekt for deg som føler deg overveldet av komplekse verktøy og fagtermer.

Kanskje planlegger du også å bestille et tilpasset kretskortdesign? Da vil du ikke gå glipp av dette webinaret! Målet er nemlig at du skal kunne ta fatt på dine prosjekter med nyvunnet selvsikkerhet.

27.09.23
Kretskort

Se webinaret for å forenkle elektronikkens utfordringer og få fart på din utviklingsreise