Digital tvilling hånd mann

Digital tvilling – fra hype til must-have?

Digitale tvillinger har vært en snakkis i mange år, og figurerte så sent som i 2018 helt på toppen av Gartner groups hype cycle.

Digitalisering bygning-1

Fremtidens produktutvikling, hva kreves?

Verden går fremover, og noen bransjer innfører nå denne teknologien i stor stil. Om noen år må man kanskje levere en digital tvilling sammen med produktet, på samme måte som man i dag forventes å levere en 3D-fil. Digitale tvillinger vil spille en rolle i produktutviklingen, drift og ikke minst innhenting og bearbeiding av data.

I dette webinaret vil vi sammen med Siemens gi deg en innføring i digitale tvillinger og hva de betyr for deg og din forretningsmodell.

 • webinar
 • 07. des 2022
 • opptak

Tematikk: Digital tvilling

 • Språk: Norsk
 • Sted: Digitalt
 • Varighet: 40 min + 20 min Q&A
 • Pris: Gratis!
Se webinaret
Industrial Machinery Digital Twin - Generic - Transparent-1

Hva er en digital tvilling?

En digital tvilling er mye mer enn en 3D-modell. Den er en virtuell representasjon eller simulering av sin fysiske motpart, som den kan kommunisere med. Den fysiske motparten kan være et produkt, et bygg, en produksjonslinje eller til og med et menneske.

I bunn og grunn er en digital tvilling en avansert måte å få verdi og beslutningsgrunnlag ut av data som samles inn fra sensorer, der hvor systemet er så komplekst at for eksempel en temperaturavlesning alene ikke gir mye informasjon.

Digital tvilling bil-1

Hvordan bruker du teknologien i praksis?

Gjennom en case kommer vi til å demonstrere hvordan digitale tvillinger kan brukes i praksis, både til prototyper og produksjonssimulering. Du vil lære mer om hvilke bransjer som har tatt dem i bruk allerede, og hvordan du selv kan gjøre det på en måte som både er trygg og lønnsom.

Fremtidens produktutvikling

Få med deg webinarserien om fremtidens produktutvikling

Dette webinaret er en del av en større webinarserie hvor vi går i dybden på ulike tematikker som påvirker fremtidens produktutvikling. Få med deg de fremtidige episodene ved å følge oss på LinkedIn og Facebook.

Se tidligere webinarer her

Foredragsholdere

Tore, Erlend, Frank

Erlend Langsrud og Tore Eide i Inventas, sammen med Frank Rørtvedt i Siemens

Erlend er Principal på simulering og jobber med ulike produkter på land, til havs, subsea, i luften og i verdensrommet. Han har bakgrunn som sivilingeniør innen strukturberegninger, er en av gründerne bak Inventas og har 27 års erfaring med simuleringsdrevet produktutvikling. 

Tore er senior Business Developer og har jobbet med produktutvikling i over 20 år. Han har ledet og deltatt i en rekke tverrfaglige utviklingsprosjekter, og har overblikk over mange teknologiområder. Tore trives best der mulighetsrommet møter realismen, og der kreative folk samarbeider om å skape gode løsninger. 

De har med seg Frank Rørtvedt fra Siemens, som har ansvar for Digital Enterprise & Digital Services. Han er opptatt av at digital transformasjon skal være en driver for økt verdiskapning og bærekraft gjennom alle faser av et produkt: fra design, engineering, produksjon og videre gjennom hele produktets levetid. Frank jobber til daglig med å løse komplekse industrielle utfordringer sammen med kunder ved bruk av digitalisering og Xcelerator.

Program

 • X

  Introduksjon med Tore Eide i Inventas

 • X

  Erlend Langsund i Inventas forklarer hva en digital tvilling er, hvordan det ser ut i praksis og hvordan du kan bruke det inn i fremtidens produktutvikling

 • X

  Frank Rørtvedt fra Siemens viser hvordan du kobler 3D-modellen opp til fysisk produkt og hvordan du tar produktet videre til produksjon

 • X

  Felles spørsmålsrunde

Praktisk info

Når du fyller ut skjema for å se webinaret, vil du bli ledet direkte til siden med opptak.

 

webinar ikon

Fyll ut skjema for å se webinaret: